Tynnklient

Fra GNUskole
Hopp til navigering Hopp til søk

Tynnklient

Hva må maskinen støtte?

En tynnklient er en maskin som kan boote / starte fra nettverkskortet. I tekniske ord betyr det at nettverkskortet må støtte noe som kalles PXE. Du kan ofte skru på denne funksjonen i BIOSen på maskinen ved at du sier at maskinen skal starte fra nettverkskortet før harddisken, CDROMen eller diskettstasjonen.

Hvis maskinen ikke har innebygget et nettverkskort som støtter PXE, kan du kjøpe nettverkskort som gjør det. De er litt dyrere enn vanlige nettverkskort, men gjør jobbet godt og er svært gode nettverkskort (ja, det er forskjell).

Alternativet er at du kan kjøpe datamaskiner fra Alternativ Data som støtter denne funksjonen (de vet hva du snakker om hvis du sier at maskinen må støtte PXE) til kr. 600-700 for maskinen (med nettverkskort innebygget), tastatur og mus (med kule - de tar ekstra betalt for optisk mus). Det er ikke så mye dyrere enn et nytt nettverkskort :-)

Hva må jeg gjøre?

Sett maskinen til å starte / boote fra nettverkskortet. Plugg maskinen i nettverket, skru på og, vips, alt er satt opp til at maskinen kobler seg til TS-tjeneren du har satt opp - og alt skal virke. Hvis ikke... ta kontakt med Odin eller David - eller noen andre som har gjort dette før.