Hvem er vi?

Vi er en liten gjeng skolefolk på Harestad skole i Randaberg kommune, som i 2002 startet et prosjekt med å bruke fri programvare i skolen. Vi hadde i 2002 rundt 35 Win98-maskiner fordelt på ansatte og elever og en Win2k-tjener der alle hadde bruker og epost. Vi så at vi måtte oppgradere systemet og vi prøve ut en rekke nye løsninger. Klienter med Win2k, Skolelinux (i sin spede begynnelse) og RedHat med LTSP ble testet. Det ble RedHat med LTSP.

Siden det har vi gått gradene. Vi kjørte oss igjennom K12LTSP med noen utgaver av Fedora, holdt oss en stund til K12LTSP v5.4 med CentOS, prøvde oss på Edubuntu før vi endte opp med Fedora 13 med LTSP5. Så ble det DRBL på CentOS 6.x. Høsten 2014 begynte vi arbeidet med å rulle ut 1-til-1 på ungdomstrinnet i kommunen, og da med Win8-hybrid-maskiner. Nå nærmer det seg høsten 2015 og gjett hva som skjer da? Da deler vi ut Chromebook til alle elever på ungdomstrinnet og så bytter vi ut alle elevmaskiner på barnetrinnet med Chromebook/-box. Og det på alle skolene i Randaberg.

I dag har vi rundt 500 maskiner koblet opp i linux-systemet vårt. Vi drifter en rekke tjenester som vi har beskrevet i denne wikien.

På veien hit har den lille gjengen skolefolk bestått av:

• Odin Hetland Nøsen - som begynte på Harestad skole som undervisningsinspektør i 2002 og har fra januar 2012 flyttet midlertidig over til skolesjefen stab som mannen som passer på byggingen av nye Harestad skole. Han har for tiden også det overordnede ansvaret for IKT i Randabergskolen.
  • Felix Laate - den første IKT-ansvarlige, som gikk over til den mørke siden (aka. det private næringsliv).
  • Erik Hetland - en liten gjesteopptreden som IKT-ansvarlig mellom den første og den andre. Han er tilfeldigvis også Odins yngste bror.
  • Espen Vorland - den andre IKT-ansvarlige, som også gikk over til den mørke siden.
  • David Petterson - den nåværende IKT-ansvarlige, som enda holder stand.

Vi fikk etter hvert også med oss naboskolen Grødem skole der Kjetil Knudsen hadde, uavhengig av oss, kommet seg inn på akkurat samme spor som oss. Han holder fremdeles koken - og vi samarbeider godt om systemene på skolen. På Grødem skole er de også oppe i rundt 400 maskiner med DRBL.